· 

JO, LES PÈRDUES, LA MORT I EL DOL

 

Imatges de la formació que he impartit aquests dies a professionals del GREC

 

Aquests són alguns dels aprenentatges fets:

 

consciència de les pròpies pèrdues, importància de mirar a l'altre, respecte per la seva vivència, sintonia necessària, vincle terapèutic,  seguretat relacional, validació, permetre a l'altre trobar el seu propi camí, no afegir dolor, eines, claretat, no hi ha una única manera d'elaborar el dol, saudade, maktub, titular i lletra petita, fragmentació, acceptació és diferent de resignació, silenci que possibilita, rescatar a l'altre li fa sentir que el seu dolor és inadequat, tasques, afrontaments, finestra de tolerància, necessitats relacionals, indagar és diferent a preguntar.

 

Ningú pot fer el dol per un altre.

 

Ningú pot fer l'aprenentatge per un altre.

 

Vull donar les gràcies

a cada un i cada una de les participants.

Ha estat un curs molt enriquidor

també per mi.